Codeine is meer dan alleen een hoestdrank

Codeine is meer dan een hoestdrank

Wie denkt aan Codeine, denkt al snel aan een hoestdrankje met dit hoestmiddel. Toch is Codeinefosfaat zoveel meer dan alleen een drankje tegen de hoest. In dit artikel duiken we dieper in dit medicijn en leggen we uit waarom zoveel artsen en patienten kiezen voor Codeine. Wat zijn de voordelen en waar liggen de gevaren? Wij spijkeren je in 5 minuten bij met dit artikel. Heb je na het lezen van deze blog een vraag over dit medicijn? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wil je direct Codeine kopen online? Bestel het dan nu via onze online apotheek.

Inhoudopgave van dit artikel

Wat is de omschrijving van Codeine

Codeïne is de afgekorte naam van het actieve bestandsdeel Codeïnefosfaat. Dit is een pijnstiller en hoestremmer die rechtstreeks effect heeft op het lichaam. In tegenstelling tot veel andere hoestmedicijnen is Codeine niet gebaseerd op kruiden, maar op wetenschappelijke medicatie met bewezen effect. Juist omdat het een krachtige werking heeft wordt het door artsen voorgeschreven bij mensen die aanhouden of acuut last hebben van hoestproblemen.

Hoest op zichzelf is vervelend, maar bij aanhoudende hoestproblemen kan de gezondheid snel achteruit gaat. Niet alleen doet overmatig hoesten pijn, het zorgt er ook voor dat je een slechte nachtrust krijgt. Hierdoor herstelt een lichaam zich minder goed, waardoor onderliggende problemen kunnen verergeren.

Wat is de werking van dit medicijn?

De werking van Codeïne is eigenlijk best eenvoudig. Het is een pijnstiller die als extra effect een signaal aan de hersenen kan geven om hoest te voorkomen. Hoest is namelijk een lichamelijke actie die automatisch door de hersenen wordt geactiveerd. Heeft je lichaam het gevoel dat je slijm in je keel hebt? Dan zal het brein aangeven dat je dit op moet hoesten. Bij aanhoudende hoestproblemen wordt dit signaal te vaak afgegeven, ook wanneer er weinig tot geen slijm in de keel zit. Het resultaat? Veel hoestbuien die zelfs pijn kunnen doen. Codeine zorgt ervoor dat je lichaam rustiger wordt, en dat het niet constant hoeft te hoesten. Hoopt het slijm in de keel toch op, dan kan dit met een enkele hoest verholpen worden.

Wie last heeft van hoesten kan Codeïne slikken om dit te verminderen.

Meer dan alleen een hoestdrank

We kennen dit medicijn vooral als hoestdrank. Toch komt het in veel meer producten en medicijnen terug. Codeine is namelijk een actieve stof dat in een hoestdrank kan zitten, maar niet de hele hoestdrank bestaat uit dit medicijn. Slechts een klein deel van het drankje dat je drinkt bestaat uit deze actieve stof. In Nederland wordt dit medicijn eigenlijk op twee manieren geleverd, voorgeschreven en gebruikt. Andere vormen bestaan wel, maar worden zelden voorgeschreven of gebruikt.

TypeHoe vaak wordt het gebruikt
Hoestdrank met CodeineVaak gebruikt
Codeine tablettenVaak gebruikt
Codeine kauwtablettenMinder populair
Codeine injectiesBijna niet gebruikt

Wie op zoek is naar een directe vorm van medicatie met Codeine, kan kiezen voor tabletten. Deze tabletten bestaan uit de pure, actieve stof, waardoor je het niet hoeft in te nemen met bijvoorbeeld een hoestdrankje. Wist je dat zowel het drankje, maar vooral de tabletten helpen met meer dan alleen hoestbuien?

Ook bij pijn en diarree

Codeine is meer dan alleen een hoestmedicijn. Het is een volwaardige vorm van medicatie die ook pijnstillend werkt. Daarnaast heeft het ook een diarreeremmende werking, waardoor sommige artsen het voorschrijven bij deze gezondheidsklacht. Of Codeine geschikt is voor jouw gezondheidsprobleem hangt af van jouw persoonlijke situatie. Daarom is het slim om eerst contact op te nemen met je huisarts voordat je dit middel gaat gebruiken. Met een persoonlijk onderzoek kan een arts dit in een paar minuten vaststellen.

Rechtstreeks Codeine kopen

Wil jij liever direct nieuwe Codeine kopen, bijvoorbeeld als aanvulling van je huidige voorraad? Bestel het dan nu rechtstreeks bij onze online apotheek. Je hoeft hiervoor niet eerst langs de huisarts en kan het eenvoudig online bestellen. Wij zorgen ervoor dat iedere bestelling discreet wordt afgehandeld en dat jouw medicatie rechtstreeks aan huis wordt geleverd. De kwaliteit van je eigen apotheek, maar dan met het gemak van online winkelen.